Get Adobe Flash player

Home Afrika 

15 Daagse Droomreis Mauritius

15 Daagse Droomreis Maurtius,Grand Bay 4 dagen tour op Mauritius.

Vertrek datum:
Prijs:
Dagelijks vanaf € 1350,- p.p
Super Aanbieding!

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het ligt circa 855 km ten oosten van Madagaskar en circa 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse landen. Tot de Republiek Mauritius behoren de eilanden Mauritius, Rodrigues (109 km²), Agalega-eilanden en de Cargados Carajos (St. Brandon), die binnen het Britse Gemenebest ook wel de Lesser Dependencies genoemd worden en met elkaar slechts 71 km² gr,

Talen:
De officiële taal is Engels, maar het van het Frans afgeleide Mauritiaans Creools wordt door het merendeel van de bevolking gesproken. Het Frans domineert de media.  

Samenstelling:
De inwoners stammen voor 68% af van Voorindiërs (traditioneel de arbeiders op de suikerplantages); men noemt ze Indo-Mauritaniërs. 27% van de inwoners is Creool. Ook telt Mauritius 2% Frans-Mauritaniërs (nakomelingen van de Fransen) en 3% Sino-Mauritaniërs.

Zomer in Mauritius :
De zomer in Mauritius valt van december tot en met maart. Dit is tegenovergesteld aan onze zomer omdat Mauritius op het Zuidelijk Halfrond ligt. De zomers zijn beduidend natter dan de wintermaanden. In de zomer valt er rond de 200 millimeter regen per maand. Lokaal kunnen er redelijk grote verschillen ontstaan omdat de regen vaak zeer plaatselijk is waardoor de totale neerslagsom aan het einde van de maand per plaats of gebied op Mauritius duidelijke verschillen kunnen vertonen. Op de langere termijn zijn de verschillen een stuk te verwaarlozen, hoewel het in de regel in het binnenland en langs de oostkust iets meer regent dan in het noorden en de westkust. Tijdens de zomermaanden is het overdag gemiddeld rond de 30-31 graden. Het kwik daalt 's nachts dan naar 21 tot 23 graden, waardes die doorgaans pas vlak voor zonsopkomst bereikt worden. De grotere neerslaghoeveelheden in combinatie met de hogere temperaturen zorgen in de zomer ook voor een hogere relatieve luchtvochtigheid. Die ligt in de zomer rond de 80-81% waarna het daalt naar 77 tot 78% in juli en augustus.

Copyright 2017-20 by Sandhya reizen, All rights reserved.