Get Adobe Flash player

Home Europe 

Bestemming 10 daagse busreis naar Boedapest. (Culturele hoofdstad van Hongarije)

Opstapplaats Den-Haag Aan de Mercuriusweg (Vlakbij Karwei Binckhorslaan nr 176, Rotterdam Feyenoord Stadion, Amsterdam, Almere Sport Centrum Pierre de Courbertinlaan.

Vertrek datum:
Prijs:
12 , 26 Juli 2019
€ 385,- p.p
09 Augustus 2019
€ 385,- p.p

Excursies:
Boedapest, Stad, Boottocht, Donau, Arena, Plaza, Verblijf in Hotel met Ontbijt.Info over Boedapest: 
Budapest is de hoofdstad van Hongarije. De stad is gelegen aan weerszijden van de Donau (Hongaars: Duna) en telt ca. 1,7 miljoen inwoners. De stad werd in 1873 gevormd door het samenvoegen van Boeda en Óbuda op de westelijke oever van de Donau met Pest op de oostelijke oever. Vóór 1873 noemde men de steden gezamenlijk Pest-Boeda.
De stad herbergt bijna 20% van alle inwoners van Hongarije en speelt in het land een dominante rol op bijna alle gebieden (bestuur, handel, industrie, verkeer, cultuur). Het is daarnaast het belangrijkste verkeersknooppunt en (in toenemende mate) het culturele hart van Centraal-Europa. De luchthaven Ferenc Liszt vervult een belangrijke rol in de positie van Boedapest in Midden-Europa.

Beide oevers van de Donau werden al door de Romeinen bewoond: op de plaats van het huidige stadsdeel Óbuda lag Aquincum, en op de plaats van Pest het kleinere Contra-Aquincum. In 35 v.Chr. kwamen de oorspronkelijke bewoners in aanraking met de Romeinen, toen een Romeins leger onder leiding van Octavianus, de latere keizer Augustus, een veldtocht ondernam.

Sinds in 1989 in Boedapest de Republiek Hongarije werd uitgeroepen, is de stad het decor van ingrijpende hervormingen. De terugkeer van de markteconomie heeft het stadsbeeld zeer verlevendigd. De bevolking van de stad is in deze periode verder afgenomen (het hoogtepunt ligt in dit opzicht aan het begin van de jaren 80).

Bevolkingssamenstelling:
Volgens de volkstelling van 2011 behoorde 4,5 procent van de bevolking tot één van de 13 nationale minderheden binnen Hongarije. Dit waren 77.502 personen. De belangrijkste minderheden waren de Roma (19.530 personen) en de Duitsers (18.278). Ook de Roemenen vormen met 6189 personen een grote groep. Naast de nationale minderheden behoort 3,4 procent van de bevolking tot de allochtonen, hieronder zijn veel Aziaten, Arabieren en Russen.

Winkelen:
De omgeving van de Váci utca is een paradijs voor rijke toeristen. De Grote Markthal is een warenmarkt en op de eerste verdieping is ruimte voor souvenirs en restaurants gereserveerd Winkelcentrum Árkád is in Duitse handen en behoort tot de nieuwste in Boedapest, te bereiken met de metro, met 170 winkels Winkelcentrum Westend Citycenter met meer dan 150 winkels, een bioscoop en daktuin ligt naast het Weststation (Nyugati) Winkelcentrum Duna Plaza, met meer dan 120 winkels, een bioscoop met 9 zalen, een speelhal en een bowlingbaan. Winkelcentrum Mammut is een complex van twee grote gebouwen aan Széll Kálmán tér, een van de belangrijkste pleinen van Boedapest Winkelcentrum Campona met winkels, bioscoop en Tropicarium in de zuidelijke stadswijk Budafok.
(Bron: Wikipedia)

Copyright 2017-20 by Sandhya reizen, All rights reserved.