Get Adobe Flash player

Home Verre Oosten 

Bestemming 16 daagse Vliegreis naar India.

Speciale Tour.

Opstapplaats: Schiphol Amsterdam

Vertrek datum:
Prijs:
Bellen!
€ 1300,- p.p


Inbegrepen: Visum, Tickets Hotels , Onbijt, traverse, Excursies


Dag 01: Aankomst Delhi meet and greet op het vliegveld, daarna transfer naar het hotel. 

Dag 02: Delhi - Haridwar (230 km / 6-7 uur) HT: 314 MTS.
Ochtendrit naar Haridwar. Transfer naar uw hotel. Als de tijd het toelaat bezoek dan de Mansadevi-tempel, Chandidevi-tempel, Daksha Mahadev-tempels en anderen. Bezoek ook Har-ki-Pauri voor Ganga Aarti. De 'Aarti'-verering van de Ganges na zonsondergang en de zwevende' glijbaan '(lamp) is een ontroerend ritueel. Terug naar je hotel, Overnachting in Haridwar.

Haridwar, liggend aan de voeten van Shiva's heuvels, d.w.z. Shivaliks, in het Haridwar district of Uttaranchal Pradesh, is een doorgang. Suryavanshi prins Bhagirath voerde hier boete uit om de zielen van zijn voorouders te redden die waren omgekomen als gevolg van de Har ki Pauri: het is ook bekend als Brahmakund en er wordt aangenomen dat goddelijke nectar van de werper viel. Het is de site voor de beroemde Kumbh Mela die in 12 jaar wordt gevierd. Een groot aantal toegewijden komt speciaal naar Haridwar om een heilige duik in de rivier de Ganga te nemen. Bij schemering, wanneer de avond aarti wordt uitgevoerd, biedt de weerspiegeling van de gouden dingen die op de rivier blijven drijven een betoverend zicht op de ghat voor de bezoekers. Deze heilige Ghat werd gebouwd door koning Vikramaditya ter nagedachtenis aan zijn broer Bhatrihari, die zou hebben gemediteerd aan de oevers van Ganga in Haridwar.

Chandi Devi-tempel: Chandi Devi Temple werd in 1929 gebouwd door Suchat Singh, de koning van Kasjmir. De tempel kan bezocht worden na een tocht van 3 km van Chandi Ghat. Het hoofdbeeld van de Chandi Devi-tempel zou in de 8e eeuw door de Adi Shankaracharya zijn opgericht. Er is ook een kabelbaan opgezet met de

Chandi Devi-tempel: Mansa Devi-tempel: Mansa Devi-tempel ligt op de top van de Bilwa. Parwat en het is opgedragen aan Godin Mansa Devi. Mansa Devi kan pelgrims zijn naar de tempel of te voet. Een standbeeld van de godin hier, terwijl de andere acht armen heeft. De tempel biedt een panoramisch uitzicht op Haridwar.

Daksha Mahadev-tempel: deze oude Dsksha Mahadev-tempel (Daksheswara Mahadev-tempel) ligt in het zuiden van Kankhal met Lord Shiva als levende godheid. Volgens de mythologie zou deze tempel de plaats zijn van een yagna, geleid door Daksha.curse van wijze Kapila. De boetedoening werd verhoord en de rivier Ganga druppelde voort, de sloten van heer Shiva en zijn overvloedige water deden de zestigduizend zonen van koning Sagara weer tot leven komen. In de traditie van Bhagirath staan vrome hindoes in de heilige wateren hier, biddend voor de redding van hun overleden ouderling. Het is een toegangspoort tot de Ganga en de Yamuna, 3000 tot 4500 meter hoog in de besneeuwde gebieden van de centrale Himalaya.

Dag 03: Haridwar - Barkot (210kms / 7-8hr) HT: 1352 MTS.
Rijd naar Barkot via Mussoorie, onderweg bezoek Kempty Fall (aan te raden om je lunch bij Kempty te laten vallen omdat verder geen goede restaurants beschikbaar zijn voor Badkot). Later rijdt u rechtdoor naar Barkot, transfer naar uw hotel. De rest van de dag is vrij om te ontspannen en je energie op te slaan voor de Pahad (hallo) Yatra van Yamunotri de volgende dag. Overnachting in Barkot.
Barkot staat bekend om zijn schilderachtige natuurlijke schoonheid. Gelegen aan de samenvloeiing van Yamuna en tonnen rivieren. Op een hoogte van meer dan 4000 voet, omringd door de Himalaya-reeks, zijn appelboomgaarden omringd. Barkot biedt een panoramisch uitzicht op de besneeuwde bergen van Bandar Poonch. Barkot is een belangrijke tussenstop op weg naar Yamunotri en Gangotri, een van de vier Char Dham-bedevaarten.
Weer - Over het algemeen aangenaam in de zomer, de temperatuur varieert van 25-30 graden Celsius, Winter: De dagen zijn aangenaam koel, maar de nachten zijn koud, temp varieert van 10 tot 05 graden.

Dag 04: Barkot - Yamunotri - Barkot {38kms rijden & 6kms Trek (één kant)} HT: 3291 MTS.
Vroeg in de ochtend, rijden naar Jankichatti / Phoolchatti, trektocht start vanaf hier naar Yamunotri (6 km). Ofwel te voet, te paard of met Doli op eigen kosten. De tocht gaat door weelderige groene vallei, een overvloed aan coniferen, rododendrons, cactussen en verschillende soorten Himalaya-struiken.

Arr. Yamunotri, men kan rijst koken door het in een doek te verpakken en het in het hete water van de hete kund te dopen. Pelgrims nemen deze gekookte rijst mee naar huis als "Prasad". Hier dichtbij kan de tempel "Pooja" worden aangeboden aan Divya Shila, na het nemen van een bad in het water van Jamunabai Kund en waarschuwend dat "Darshan" van de vrome "Yamunaji" naar Jankichatti terugkeert. Keer terug naar Barkot, Overnachting.

Yamunotri, het meest westelijke schrijn van de Char Dhams, wordt gedomineerd door Banderpunch (6.361 m). Yamunotri is de bron van de rivier Yamuna, de tweelingzus van Varna, de Heer van de Dood. Yamuna is ook de dochter van Surya the Sun. De eigenlijke bron van de rivier is afkomstig van de Champasar-gletsjer, 1 km een hoofd van het heiligdom, op een hoogte van 4321 meter.

Yamunotri-tempel: Maharani Gularia van Jaipur bouwde de tempel in de 19e eeuw. Het werd twee keer vernietigd in de huidige eeuw en opnieuw opgebouwd.

Surya Kund: Er zijn een aantal thermale bronnen in de buurt van de tempel, die uitmondt in tal van zwembaden. De belangrijkste hiervan is Surya Kund.
Divya Shila: een rotspilaar, aanbeden voordat hij de Yamunotri-tempel betrad.

Weer - In de zomer is de maximale temperatuur 18 graden en het minimum is 10 graden Celsius. De dagen zijn aangenaam koel maar de nachten zijn koud.

Dag 05: Barkot - Uttarkashi (90 km / 4 uur) HT: 1352 MTS.
Rijd naar Uttarkashi. Bezoek Vishwanath Temple & Others. Inchecken hotel. Rustdag op uw gemak. Nacht Halt.

Uttarkashi is de thuisbasis van een aantal ashrams en tempels en ook van het Nehru Institute of Mountaineering. De naam van de stad weerspiegelt de gelijkenis met en de locatie (als ten noorden van) de stad Kashi (Varanasi). Net als Varanasi, ligt de stad Uttarkashi aan de Ganges, naast een heuvel genaamd Varun Parvat, op samenvloeiing van twee rivieren Varuna en Asi, heeft een ghat genaamd Manikarnika Ghat en heeft een tempel gewijd aan Shiva (Kashi Vishwanath) in de centrum van de stad.

Vishwanath-tempel - Vishwanath-tempel is één van de oudste Shiva-tempels in Noord-India. In 1857 opnieuw gebouwd door Maharani Khaneti Devi van de staat Tehri in de oude bouwstijl. Het ligt in het hart van de stad. Een enorme ijzeren drietand, die symbool staat voor de moeder van de goddelijke moeder, wordt sinds onheuglijke tijden in het tempelcomplex opgericht en aanbeden. Ganeshji, Sakshi Gopal, de kleine heiligdommen van Markandeya Rishi maken ook deel uit van het tempelcomplex. Akhand Jyoti en Akhand Abhishek, speciale aarti's in de ochtend en de avond worden aangeboden. Zoals Skunda Puran, staat Uttarkashi bekend als 'Saumya Varanasi', de verblijfplaats van Lord Shiva in Kaliyug en gerekend als een van de twaalf Jyotirlingas.

Shakti-tempel - Vlak voor de Vishwanath-tempel is de Shakti-tempel. Het heeft een grote 'Trishul' van ongeveer 6 meter hoog en een omtrek van 90 cm. op de bodem. Hoewel er verschillende opvattingen zijn over het maken hiervan, lijkt het bovenste deel ervan te bestaan uit ijzer en het onderste deel uit koper. Vanaf de heldendichten werd deze Shakti op de duivels gegooid door de Godin Durga (Shakti), vandaar dat het zijn naam krijgt. Sindsdien is deze Shakti hier geplaatst

Weer - Over het algemeen heet in de zomer, varieert de temperatuur van 30-35 graden Celsius, maar nachten zijn aangenaam, koud in de winter.

Day 06: Uttarkashi - Gangotri - Uttarkashi (100kms / 3-4 each side) HT: 3048 MTS.
Early morning drive to Gangotri, enroute at Gangnani take a holy dip at Garam Kund, further drive to Gangotri through beautiful Harsil Valley. Harsil is famous for its nature beauty and for the majestic views of the Deodar trees, and mountains. On arrival at Shree Gangotri, take a holy dip in the sacred river Ganges which is also called Bhagirathi at its origin. Perform Pooja and Darshan, after that relax for some time in the lovely surroundings. Return back to Uttarkashi. Overnight stay at Uttarkashi.
Gangotri Temple: The temple, constructed by the Gorkha General Amar Singh Thapa in the 18th Century, is situated on the right bank of Bhagirathi.

Submerged Shivling: Submerged in the river, this natural rock Shivling is the place where, according to mythology Lord Shiva sat when he received

the Ganga in his matted lock. It is visible in winter months when water level decreases.

Kedar Ganga Sangam: Around 100 Yards from the Ganga Temple flows the river Kedar Ganga. Starting from the Kedar Valley, this river meets the Bhagirathi on the left bank.

Dag 07: Uttarkashi - Guptkashi (220kms / 8-9hr) HT: 1319 MTS.
Rijd via Moolgarh & Lambgoan rechtstreeks naar Guptkashi. Onderweg kunt u de prachtige rivier Mandakini in Tilwara zien. De Mandakini-rivier komt uit Kedarnath, rijdt langs de rivier en bereikt Guptakashi. Bij aankomst Inchecken in het hotel, 's avonds bezoek aan de Ardh Narishwar-tempel. Overnachting in het hotel.

De naam Gupt Kashi betekent "Verborgen Benares." Mythologie beschrijft hoe toen de broers Pandava op zoek waren naar een glimp van Shiva, Shivji zich eerst verborgen hield in Gupt Kashi, maar later vluchtte van hen verderop in de vallei naar Kedarnath, waar de Pandava's hun eindelijk kregen wens vervuld, er zijn ook meer tastbare connecties - de Kedarnath-panda's (erfelijke pelgrims-priesters) wonen in de wintermaanden in Gupt Kashi en nadat de Kedarnath-tempel voor de winter gesloten is, passeert het beeld van Kedarnath Gupt Kashi op weg naar Ukhimath (over de vallei), waar het blijft voor de winter. 

Weer - Over het algemeen aangenaam in de zomer, de temperatuur varieert van 25-30 graden Celsius. Koud in de winter.

Dag 08: Guptkashi - Kedarnath (30 km over de weg & 19 km Trek) / PER CHOPPER
Na medisch onderzoek naar Sonprayag, start Trek van Sonprayag naar Kedarnath (3584 mts) door pony / Doli. Leden van de Tour moeten persoonlijke medicijnen, zware wollen kleding, toiletartikelen en kleding dragen voor een nachtelijke stop bij Kedarnath. Bezoek Kedarnath Temple. Overnachting.

Kedarnath: De Kedarnath-schrijn, een van de 12 jyotirlingas van Lord Shiva, is een schilderachtige plek gelegen, tegen de achtergrond van de majestueuze Kedarnath-reeks. Kedar is een andere naam van Lord Shiva, de beschermer en de vernietiger. Volgens de legende voelden de Pandava's zich gewonnen nadat ze de Kaurava hadden gewonnen in de oorlog in Kurukshetra, en ze voelden zich schuldig aan het doden van hun eigen broers en zochten de zegeningen van Lord Shiva voor verlossing. Hij ontweek hen herhaaldelijk en terwijl hij op de vlucht was, zocht hij een schuilplaats in Kedarnath in de vorm van een stier. Toen hij werd gevolgd, dook hij de grond in en liet zijn bult op het oppervlak achter. De resterende delen van Lord Shiva verschenen op vier andere plaatsen en werden daar aanbeden als zijn manifestaties. De armen verschenen op Tungnath, het gezicht op Rudranath, de buik op Madhmaheshwar en zijn lokken (haar) met hoofd op Kalpeshwar. Kedarnath en de vier bovengenoemde heiligdommen worden behandeld als Panch Kedar.

Dag 09: - Kedarnath Guptkashi (19 KM Down Trek) / BY CHOPPER
Vroeg in de ochtend sta je op voor zonsopgang en na het baden ben je om 04.45 uur in de tempel voor de 'Abhishek' voor Kedarnath Shiva. Iedereen kan Garbha Griha binnengaan en de idool aanraken. Je kunt ook knielen met je hoofd in aanraking met de godheid enz. Nadat Temple Darshan naar Sonprayag is afgereisd. Verder rijden naar Guptkashi. Inchecken hotel. Nacht Halt.

Dag 10: Guptkashi - Badrinath (215 km / 7 uur) HT: 3133 MTS.
Rijd naar Badrinath via Joshimath. Inchecken hotel. Later op de avond bezoekt u de Badrinath-tempel voor Aarti. Overnachting. Badrinath, een van de 'Four Dhams', is een van de meest gevierde bedevaartspots van het land en ligt op een hoogte van 3.133 meter, aan beide zijden bewaakt door de twee bergketens die bekend staan als Nar & Narayan, met de torenhoge Neelkanth Peak die een prachtige achtergrond.

Deze vereerde plek was ooit begroeid met wilde bessen. Zo kreeg de plaats de naam "Badri van", wat "bos van bessen" betekent Tapt Kund: natuurlijke thermale bronnen aan de oever van de rivier Alaknanda, waar het gebruikelijk is om te baden voordat je de Badrinath-tempel binnengaat.
Narad Kund: een uitsparing in de rivier, vlakbij Tapt Kund, vormt een plas waar de Badrinath-idool werd teruggevonden.

Brahama Kapal: een vlak platform aan de oever van de rivier Alaknanda. Hindoes verrichten rituelen voor hun overleden voorouders. 

Sheshnetra: 1.5kms. weg is een rotsblok met een indruk van de legendarische slang, beter bekend als het oog van de Sheshnag. O / N IN HET HOTEL

Dag 11: BADRINATH Charanpaduka:
3 km. weg is een prachtige weide waar de voetafdruk van Heer Vishnu op een rotsblok wordt gezien. 

Mata Murty-tempel: toegewijd aan de moeder van Sri Badrinathji. Andere belangrijke tempels zijn de Sesh Netra-tempel, de Urvashi-tempel en Charanpaduka. 

Mana Village: bewoond door een Indo-Mongoolse stam, het is het laatste Indiase dorp vóór Tibet

Vasundhara: Zoals de naam al doet vermoeden, is vasundhara een prachtige waterval. Deze plaats is 5 km. van Badrinath, waarvan 2 km. is motorabel tot Mana. 

Bhim Pul: Aan de andere kant van het dorp Mana ligt een massieve rots die een natuurlijke brug vormt over de bruisende Saraswati-rivier. Het geeft een spectaculair beeld van het donderende water door de nauwe doorgang onder de rots en wordt verondersteld daar te zijn geplaatst door Bhim, de op één na oudste van de vijf broers Pandava. 

Vyas Gufa (grot): Dichtbij Mana Village, dit is een rotshol waar Ved Vyas wordt verondersteld de Mahabharata en de pauranische commentaren te hebben gecomponeerd.

Dag 12: Badrinath -Rudraprayag (160kms) / Kirtinagar (200kms)
Vroeg in de ochtend hebben pelgrims na een bad in de Taptkund de Darshan van Badrivishal. Brahamakapal is belangrijk voor Pinddan Shraddh van voorouders (Pitrus). Er zijn andere interessante bezienswaardigheden zoals Mana, Vyas Gufa, Maatamoorti, Charanpaduka, Bhimkund en de "Mukh" van de rivier de Saraswati. Gewoon binnen de drie km van Badrinathjee. Later terug naar Rudraprayag / Kirtinagar via Joshimath. Inchecken hotel. Overnachting.

Joshimath ligt op de hellingen boven de samenvloeiing van de rivieren Alaknanda en Dhauliganga. Van de vier 'Wiskunde' die door Adi Shankaracharya is opgericht, is Jozimath de winterstoel van Badrinath. Het afgodsbeeld wordt naar Jozimath gebracht en in de tempel geïnstalleerd om te aanbidden. Er zijn veel andere tempels in de township. Het belangrijkste is de tempel van Nir Singh met het idool van Heer Vishnu. De linkerarm van deze godheid wordt met de tijd vernietigd en het populaire geloof houdt in dat de dag dat de arm volledig de Badrinath-vallei verdort, zal ophouden te bestaan en de Goden de residentie naar de naburige Niti-vallei in Bhavishya Badri zullen overbrengen.

Dag 13: Rudraprayag - Rishikesh- (140kms / 5hr)
Rijd naar Rishikesh, de 'plaats van wijzen' is een gevierd spiritueel stadje aan de oever van Ganga en is aan drie kanten omgeven door het Shivalik-bereik van de Himalaya. Er wordt gezegd dat toen Raibhya Rishi harde boetedoeningen deed, God verscheen met de naam "Hrishikesh" en dit gebied vandaar de firth bekend kwam te staan als Rishikesh.

Bezoek Rishikesh Temples & Sight Seeing - Laxman Jhulla, Ram Jhulla, Triveni Ghat, Bharat Mandir, Shivananda Ashram. 

Dag 14: Haridwar / Rishikesh - Delhi In de ochtend na het ontbijt terug naar Delhi rijden. Overwegend in Hotel. 

Dag 15: - Vertrek voor verdere reis, Vertrek vanaf hotel 1200 uur 's middags en rijd naar de luchthaven volgens de timing van de vlucht.

Copyright 2017-20 by Sandhya reizen, All rights reserved.